About Joakim von Braun

Jag har sysslat med underrättelse- och säkerhetsfrågor ända sedan jag gick i skolan. I över 40 år har jag samlat in, sammanställt och analyserat information för att sedan sprida den till de som jag tror kan ha varit intresserade av vad jag kommit fram till. Det har med åren blivit en mängd artiklar, intervjuer och föredrag. Jag har hjälpt journalister och författare med både research och med information jag redan samlat på mig. Under något mer än sju år publicerade jag ett litet kvalificerat nyhetsbrev med namnet ”Fokus Öst”.

Under 1970- och 1980-talen rörde sig mycket av min verksamhet kring öststatlig underrättelseverksamhet och subversion. Åren 1974-1999 hjälpte jag Säkerhetspolisen med information och analyser. När Sovjetunionen och Warszawapakten gick upp i rök sadlade jag delvis om för att istället syssla med Informations-och IT-säkerhet.  Dels drev jag egen firma, dels var jag anställd som säkerhetsrådgivare hos Symantec och High Performance Systems och ett även ett kort tag på Sveriges Radio.

I och med den allt värre situationen i Ryssland med en allt större och mer aggressiv krigsmakt och en allt mer diktatorisk Vladimir Putin, har jag i allt större utsträckning åter riktat mitt intresse mot Moskva och då särskilt mot deras subversiva och fientliga verksamhet som riktas mot oss i Sverige och de mindre länder som ligger oss närmast: Finland, Estland, Lettland, Litauen, Danmark och Norge. Vi har all rätt att få leva i fred och frihet utan att Ryssland på olika sätt uppvisar ett aggressivt och fientligt beteende mot oss och våra vänner i världen. Det är nu min förhoppning att alla de som är intresserad av frågor som rysk underrättelseverksamhet, spionage och subversion, om Rysslands kränkningar av svenska vatten, av Moskvas propaganda och mycket annat som många gånger är mer eller mindre dolt för allmänheten, nu ska kunna finna en del av detta på nya ”Fokus Öst”. Den som har information att bidra med eller förslag på ämnen som bör tas upp här är varmt välkommen att höra av sig.

ryska-elitforband-och-specialvapen-230x282

Hösten 2013 publicerade jag tillsammans med vännen Lars Gyllenhaal boken ”Ryska Elitförband” på Fischer & Co (http://www.fischer-co.se/). Upplagan på 5.000 ex är nu slutsåld och i höstas publicerade vi en ny uppdaterat och utvidgad upplaga som väckt en del uppmärksamhet. 5 nya kapitel blev och störst intresse har visats mitt kapitel om den tidigare helt okända underrättelse- och sabotageorganisationen GUGI. Ny upplagan är på 3.000 ex. Den har bl.a. debatterats på https://www.facebook.com/joakim.vonbraun. Det har också ställts en mängd initierade frågor som har varit oerhört kul att kunna besvara.

Förutom att skriva artiklar, bloggar och böcker håller jag ofta föredrag runt om i landet. Jag har en stor bredd på mina kunskaper och i princip samtliga föredrag innehåller ny information och nya bilder.

Joakim von Braun

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s